postheadericon Danske tøjvirksomheder undgår sandblæsning

SOLID logo 550En undersøgelse fra Clean Clothes Campaign Danmark viser at danske tøjvirksomheder tager konkrete tiltag for at sikre at deres jeans er fremstillet uden brug af den sundhedsskadelig produktionsmetode sandblæsning. Bl.a. foretages der kontrolbesøg (audits) på fabrikkerne og problematiske design ændres.

Læs mere…

 

postheadericon Fornærmende ringe tilbud fra adidas

adidas logo 550Et tilbud fra adidas om mad-kuponer til Indionesiske arbejdere som de skylder millioner af kroner er blevet afvist som fornærmende ringe af arbejdere og arbejdstagerrettighedsaktivister.

I årevis fik adidas produceret sportstøj på den indonesiske fabrik PT Kizone. Fabrikken producerede også for andre virksomheder bl.a. Nike. Arbejderne på fabrikken fik omkring 3 kroner i timen i løn. Fabrikken lukkede brat i april 2011, kort tid efter at ejeren af fabrikken var flygtet. 2800 arbejdere stod uden arbejde og fik ikke udbetalt den manglende løn, som de havde krav på. Det beløber sig til omkring 18 millioner kroner. Nike og andre virksomheder har betalt 9 millioner.

Addidas har tilbudt mad-kuponer til en værdi af usle 320 kr.

Læs mere…

 

postheadericon Aktioner mod landsholdets EM-sponsor adidas

adidas aktion 11062012 550Aktioner og events i Europa, USA og Indonesien sætter i fokus på den tyske sportstøjvirksomhed adidas som afviser at betale udestående løn til fattige arbejdere i Indonesien. Adidas er blandt hovedsponsorerne for EM i fodbold i Ukraine og Polen og leverer tøj til det danske landshold.

Aktivister fra Clean Clothes Campaign Danmark, Aktive Forbrugere og Bedre Arbejdsvilkår i Udviklingslandene var den 11. juni 2012 i aktion foran adidas Original Store i København.

Læs mere…

 

postheadericon BON'A PARTE siger nej til sandblæsning

Modevirksomheden BON'A PARTE har meddelt Aktive Forbrugere og Clean Clothes Campaign Danmark at de ikke ønsker at benytte den sundhedsskadelig produktionsmetode sandblæsning til deres jeans. 

BON'A PARTE er en dansk modevirksomhed som hovedsageligt sælger via online- og postordresalg. BON'A PARTE har afdelinger i Danmark, Sverige, Holland, Tyskland, Schweiz og England.

 

postheadericon Tøjindustrien udnytter stadigt kasteløse

Maid in India 550Unge kasteløse kvinder udnyttes stadigt i Indiens tøjindustri. Det dokumenter en ny rapport 'Maid in India' som følger op på en tilsvarende rapport 'Captured By Cotton' fra 2011.

Undnyttelsen forgår især i Tamil Nadu provinsen, hvor tusindvis arbejder under nogle kontrakter, der næsten svarer til slavearbejde.

Dette på trods af at de store globale tøjbrands i det senste år har taget en række initiativer og lovet at ændre på forholdene.

Læs mere…

 

 SC Logo


konkret_oekologi_banner120

Who's Online
Vi har 57 gæster online