postheadericon Coop stopper vildledning

coop_slogan_200Coop stopper den vildledende markedsføring af Coops pulversaucer. Beslutningen kommer efter at Aktive Forbrugere har anmeldt Coop til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

Coop pulversaucer bl.a. Brun sauce og Bernaise sauce, er blevet markedsført med et særligt mærke på pakkerne, som indeholder anprisningen: “Ingen smagsforstærkere tilsat”. Dette selv om saucerne indeholder store mængder af gærekstrakt som netop har et højt indhold af smagsforstærkeren mononatriumglutaminat (E 621).

Læs mere…

 

postheadericon Kend dine passager-rettigheder

Her et år efter at den islandske askesky sendte den europæiske lufttrafik til tælling og bl.a. lukkede Kastrup lufthavn i 5½ døgn er der stadig mange der ikke kender deres rettigheder som flypassager.  Aktive Forbrugere benytter lejligheden til at starte en kampagne som sætte fokus på de konkrete rettigheder man har som flypassager i Europa.

Læs mere…

 

postheadericon Test afslører stråforkortere i brød og mel

En lang række brød og melprodukter indeholder stråforkortningsmider. Det afslører en ny test fra Aktive Forbrugere.

Forskere har i årevis mistænkt stråforkortere for at være skyld i mænds dalende sædkvalitet.

Stråforkortningsmidler benyttes af landbruget til at bremse kornets længdevækst således at den bedre kan tåle vind og regn uden at knække.

I 2002 fik en lignende undersøgelse fra Aktive Forbrugere OTA Solgryn og en lang række andre havegrynsmærker til at droppe stråforkortere.

Læs mere…

 

 SC Logo


konkret_oekologi_banner120

Who's Online
Vi har 15 gæster online