postheadericon Buy Nothing Day er den 29/11 2014

bnd barcodeDrop kreditkortet! Tag en dag fri fra forbrugsræset og reflekter over de økonomiske, miljømæssige og sociale konsekvenser af dit forbrug. Buy Nothing Day er den perfekte modgift til Black Friday's. hemningsløse overforbrug. Deltag i Buy Nothing Day ved at blive hjemme!

Den internationale Buy Nothing Day fejres af forbrugere og aktivister i mere end 60 lande.

- "Som forbruger deltager man i Buy Nothing Day ved at undlade at købe noget – bare en enkelt dag. Det lyder simpelt, men for de fleste er det faktisk ret svært. Særligt til jul hvor butikkerne bugner af varer og tilbud om køb på kredit.", siger Klaus Melvin Jensen fra Aktive Forbrugere og fortsætter:

- "Der er tale om en primært symbolsk handling der, på den ene side viser hvor afhængige vi er blevet af forbrug og på den anden side er en markering af det store ansvar der også ligger på os som forbrugere".

Store dele af vores forbrug har vidtrækkende negative sociale- og miljømæssige konsekvenser. Fødevarer produceret med miljøskadelig sprøjtegifte. Produkter som indeholder farlige kemikalier. Tøj som er produceret af underbetalte arbejde i den tredje verden? Ligesom mange forbrugere køber ting som de grundelæggende ikke har brug for.

- "Heldigvis er flere og flere forbrugere i Danmark og resten af verden begyndt at påtage sig en del af ansvaret og gøre deres forbrug mere bæredygtigt.", siger Klaus Melvin Jensen.

Den internationale Buy Nothing Day startede i Canada i 1992 og har bredt sig til resten af verden. Aktive Forbrugere har markeret Buy Nothing Day med aktioner og events siden 1999.

Klik her og læs mere på den Canadiske organisation Adbusters hjemmeside.

Wikipedia om Buy Nothing Day.