postheadericon Softice uden fløde og vanilje

Det meste soft ice som sælges i Danmark produceres stort set uden brug af hverken fløde eller ægte vanilje, fx bruger Frisko vegetabilsk fedt (olie) og skummetmælkspulver i stedet for fløde og Nestlé bruger aroma i stedet for ægte vanilje. Det viser en undersøgelse fra Aktive Forbrugere.

- Forbrugerne bliver snydt, når de store soft ice-producenter som Nestlé og Frisko, ændrer opskriften på softice fra mælk og fløde til vegetabilsk fedt. Det bruges fordi det er meget billigere at bruge fløde, siger Jeppe Juul kampagneleder i Aktive Forbrugere.

Nogle af de små softice-producenter som Polar Is, Vebbestrup, Krølle Bølle og Hansen Is bruger dog fløde, ligesom fx.Polar Is bruger ægte vanilje (dog kun i meget små mængder).

- Det er beklageligt at softice-branchen generelt dropper de oprindelige råvarer og benytter tvivlsomme erstatninger i stedet. Det er klart at det betyder en forringelse af kvaliteten og dermed smagen, siger Jeppe Juul.

Klik her og læs undersøgelsen i (PDF-Format)

Ægte vaniljeis! Hvornår må man kalde is for vanileflødeis? Er det fx.rimeligt at erstatte fløden med smørolie? Klik her og læs mere