postheadericon Aktion mod ISO - igen

 Danmarks Aktive Forbrugere aktionerede lørdag den 25 juni mod supermarkedskæden ISOs salg af Natusan produkter som indeholder hormonforstyrrende konserveringsmidler.

-- "Det er ubegribeligt at en ellers velrenommeret supermarkedskæde som ISO vil sælge Natusans babyplejeprodukter. Babyudstyrskæden Babysam har tidligere i år droppet Natusan og vi opfordrer ISO til at gøre det samme", siger Klaus Melvin Jensen Kampagneleder i DAF.

Udover at være hormonforstyrrende er parabener mistænkt for at kunne medvirke til allergiske reaktioner. EU's Videnskabelige Komité for forbrugerprodukter har i marts måned revurderet parabener og nu bedt producenterne om at fremkomme med yderligere undersøgelser, der kan belyse sikkerheden ved anvendelsen af parabener i kosmetik.

Ifølge Miljøstyrelsen er børn særligt følsomme overfor kemikalier generelt og som forælder bør man helt undgå produkter, der indeholder konserveringsmidler.

Danmarks Aktive Forbrugere har i næsten et år forgæves søgt at komme i dialog med ISO.

- "Trods gentagne henvendelser har ISO ikke reageret. Det er yderst beklageligt at ISO end ikke ønsker at diskutere sagen. Vi har derfor ikke andre muligheder end at føre en kampagne mod ISO for at gøre forbrugerne opmærksomme på, at ISO sælger hormonforstyrrende produkter", siger Klaus Melvin Jensen.