postheadericon Problematiske kemikalier i Natusan

 De fleste af Natusans babypleje produkter indeholder et eller flere af de hormonforstyrrende konserveringsmidler parabener. Derudover indeholder Natusans babyplejeprodukter også en lang række kemikalier som er problematiske for både sundheden og miljøet.

Fx indeholder 'Natusan Baby Creamsoap' kemikaliet Quaternium-15 som er dels giftigt for vandlevende organismer og som dels er allergifremkaldende og mistænkt for at være kræftfremkaldende. 'Natusan kids balsamspray' indeholder Cetrimonium Chloride som er bioakkumulerbar Svenska Naturskydsföreningen har i september 2004 udgivet rappor og meget giftig for vandlevende organismer.

 "Barnet, hälsan och miljöen - En undersökning av innehållet i barn- och babyvårds produkter" hvor kemikalierne i 69 forskellige babyplejeprodukter gennemgås for miljø og sundhedsmæssige risici. Næsten alle undersøgte Natusan produkter kategoriseres i rapporten som "Værste produkter" (Sämst produkter).

Danmarks Aktive Forbrugere har ud fra Naturskydsföreningen rapport, lavet en oversigt over de Natusan babypleje produkter som indeholder miljø eller sundhedsskadelige stoffer. Parabener er ikke medtaget.

> Problematiske kemikalier i Natusan (16.02.2005)

(Klik her) for at se oversigten (PDF format)

Klik her for at finde den originale Svenske rapport.

Svenska Naturskydsföreningen - www.snf.se