postheadericon Dødstrusler mod fagforeningleder fra Ecuador

bananeros-jorge-acosya019363185 30300Fagforeningsleder Jorge Acosta Orellana fra Ecuador har modtaget en dødstrussel efter hans organisation har lagt pres på landets bananindustri for at sikre arbejderes rettigheder og indskrænke brugen af giftige pesticider.

Jorge Acosta Orellana og hans fagforening ASTAC (Asosiación Sindical de Trabajadores Agricolas y Campesino) har tillige i de senest måneder været udsat været udsat for flere bekymrende hændelser, bl.a. er ASTACs tekniske coordinator, Maricla Guzman blevet forlugt af en maskeret mand på en motorcykel.

Aktive Forbrugere arbejder sammen med en 22 andre NGOere for at lægger pres på regeringen i Ecuador som skal garantere for Jorge Acosta Orellana og fagforeningens øvrige medlemmers sikkerhed. Det gøres bl.a. med online auktioner og et brev til Ecuadors Præsident Lenin Moreno Garces.

Klik her for at læse brevet til Ecuadors Præsident Lenin Moreno Garces

Klik her for at læse mere om sagen og Jorge Acosta Orellana på Danwatch hjemmeside.

ASTAC er en samarbejdspartner med EUROBAN, et netværket af europæiske NGOere som arbejder for en socialt retfærdig, økonomisk levedygtig og miljøvenlig tropisk banan og frugtindustri.

Aktive Forbrugere er medlem af EUROBAN