postheadericon Lidl går Fartrade bananas

bananarbejderDen tyske supermarkedskæde Lidl har meddelt at de vil fremover udelukkende vil sælge Fairtrade bananer i deres Tyske butikker. Det blive en kombination af økologiske Fairtrade bananer og konventionelle Fairtrade bananer.

Aktive Forbrugere er medlem af det globale Make Fruit Fair netværk som i årevis har arbejdet for at supermarkedskæder som Lidl sikre anstændige arbejdsvilkår og fair priser for de bønder og arbejder som dyrker bananer.

Aktive Forbrugere vil nu følge op med Lidl i Danmark og samtidig presse andre Danske butikskæder til at følge Lidls gode eksempel.

Lidl er er en af verdens største mere mere end 10.000 butikker i Europa og USA, heraf mere end 3000 i Tyskland og over 100 i Danmark.

Make Fruit Fair netværket har til mål at sikre bedre arbejdsvilkår til arbejdere gennem supermarkedskædernes forsyningslinie verden over. Netværket består af en række forbruger,- miljø- og solidaritets organisationer fra hele verden. Aktive Forbrugere har været medlem siden starten af 2017.

Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår. Samtidig tages der hensyn til miljøet i produktionen.