postheadericon "Neutralmarineret" forbydes!

Vildledende markedsføring af fødevarer

Aktive Forbrugere jubler overfolketingets beslutning om at forbyde begrebet "Neutralmarineret" på fx kyllinger der er pumpet med vand.

- "Det er et stort skridt fremad, og forhåbentlig ender det med at disse produkter mærkes med en betegnelse, der ikke er vildledende, men klart fortæller forbrugerne hvad det er for et produkt de står med", siger Kampagneleder Klaus Melvin Jensen fra Aktive Forbrugere og fortsætter: -"Neutralmarinade er et fantasibegreb som groft vildleder forbrugerne. 'Pumpet med saltvand' vil være en mere nøgtern og præcis beskrivelse".

Ved Neutralmarinering består selve 'marinaden' hovedsageligt af vand, tilsat salt og konserveringmiddel. Nogle gange er der også lidt glukosesirup i blandingen. Selve marineringen foregår ved at en række nåle stikkes ind i kødet, hvorefter 'marinaden' sprøjtes direkte ind i kødet. Denne hårdhændede behandling betyder at det er muligt at pumpe helt op til 35% "marinade" i kødet.

Aktive Forbrugere har arbejdet for at få forbudt markedsføringen af "Neutralmarinerede" produkter  i årevis. Og har tidligere fået "De 5 gårde" til helt at droppe neutralmarinering.

- "Allerhelst vil vi gerne have fjernet det egentlige snyd - nemlig at produkterne pumpes med saltvand, men vi er meget glade for den beslutning folketinget har taget i dag", siger Klaus Melvin Jensen.

Aktive Forbrugere finder det tankevækkende at store dominerende virksomheder som fx Rose Poultry og Danpo, i modsætning til et enigt Folketing, mener at det er i orden at snyde deres kunder med disse underlødige produkter.

De 5 Gaarde er et landbrugssamarbejde mellem fem af de største slotte og herregårde i Danmark. De 5 Gaarde er Frijsenborg, Wedellsborg, Gyllingnæs, Constantinsborg og Schackenborg - www.de5gaarde.dk


Gør noget! Bliv medlem af Aktive Forbrugere og støt arbejdet for at fremme bæredygtige fødevarer af en god kvalitet. Som medlem har du også mulighed for at deltage direkte i Aktive Forbrugeres kampagner. Klik her for at blive medlem!