postheadericon Clean Clothes Campaign Danmark

Aktive Forbrugere arbejder for et bedre og mere bæredygtigt forbrug, herunder et etisk og socialt bæredygtigt forbrug.

Aktive Forbrugere er derfor aktive i Clean Clothes Campaign Danmark (CCCDK), som arbejder for at forbedre vilkårene for tekstilarbejdere i udviklingslandene.

Langt det meste af det tøj som sælges i Danmark er produceret i lande som Kina, Thailand, Bangladesh og Tyrkiet. Alt for ofte under helt uanstændige forhold, med grov underbetaling af arbejderne, fx udgør arbejdslønnen som regel mindre end 3% af den pris, tøjet koster i de danske butikker. Derudover forekommer der ofte børnearbejde og direkte undertrykkelse af arbejderne og deres fagforeninger.

Aktive Forbrugere var sammen med bl.a. 3f og Mellemfolkeligt Samvirke med til at stifte CCCDK i 2007. CCCDK er en del af den internationale Clean Clothes Campaign som arbejder i 14 europæiske lande og samarbejder med et netværk på over 200 organisationer og fagforeninger i producentlandene.

postheadericon Aktion mod H&Ms sultelønninger

Clean Clothes Campaign Danmark

HM Aktion 25102012 1 550Aktivister fra Aktive Forbrugere aktionerede torsdag den 25. oktober mod den svenske modegigant H&Ms butik på Kultorvet i København.

Aktionen er den del af en global kampagne som sætter fokus på de sultelønninger og elendige arbejdsforhold, som findes for de fattige Cambodjanske arbejdere som syr tøj for H&M.

Læs mere…

 

postheadericon De største modefirmaer betaler sultelønninger

Clean Clothes Campaign Danmark

Cambodia faintingsModefirmaerne H&M, Levis, GAP og Zara er målet for en international kampagne "No more Excuses", som med aktioner og oplysning forlanger anstændige løn og arbejdsforhold for de fattige Cambodjanske arbejdere som syr tøj for modefirmaerne.

Clean Clothes Campaign og den Cambodjanske fagforening Coalition of Cambodian Apparel Workers' Democratic Union (C.CWADU) sætter en særligt fokus på de masse-besvimelser, der sker på Cambodjanske fabrikker, som en følge af underernæring.

Læs mere…

 
Flere artikler...