postheadericon Sandblæsning af jeans

sandblaeste jeans 200Mange af de jeans som sælges i butikkerne har deres slidte look, fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne metode giver tekstilarbejderne den dødbringende sygdom silikose. Sandblæsning foretages i lande som Tyrkiet, Bangladesh og Ægypten. Alene i Tyrkiet er der indtil til nu registeret 1200 tilfælde af silikose. Mange arbejdere er døde.

Klik her for at læse mere om silikose og sandblæsning af jeans

Aktive Forbrugere sætter i samarbejde med Clean Clothes Campaign Danmark fokus på sandblæsning af jeans. Kampagn er en del af af en global kampagne mod sandblæsning.

Som en følge af kampagnen mod Sandblæsning har en lang række danske og udenlandske tøjvirksomheder, bl.a. Jack&Jones, Esprit og Wrangler meddelt at de ikke vil benytte sandblæsning ved fremstillingen af deres jeans.

Klik her for at se en opdateret liste over virksomheder.

postheadericon New Yorker dropper sandblæsning

Den internationale tøjkæde New Yorker har meddelt at de stopper med at få sandblæst deres jeans.

Mange jeans har deres slidte look fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne behandling er kendt for at dræbe og invalidere sandblæsningsarbejderne i tekstilproducerende lande som Tyrkiet, Bangladesh og Cambodia.

Aktivister fra Aktive Forbrugere, Clean Clothes Campaign Danmark og Paytime var den 30. marts i aktion mod New Yorker foran deres butik på strøget i København. Klik her for at se billeder fra aktionen.

Læs mere…

 

postheadericon Aktion mod New Yorker og Solid

Aktivister fra Clean Clothes Campaign Danmark, Aktive Forbrugere og Paytime i aktion mod sandblæsning på strøget onsdag den 30. marts 2011.

Mange jeans har deres slidte look fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne behandling af jeans er kendt for at dræbe og invalidere sandblæsnings- arbejderne i tekstilproducerende lande som Tyrkiet, Bangladesh og Cambodia.

Alligevel har virksomheder og tøjbrands som danske Solid og internationale New Yorker afviset en reel dialog om problemet.

Clean Clothes Campaign og Aktive Forbrugere fører en kampagne for at stoppe sandblæsning af jeans. Store mærker som Levi's, Wrangler, Hennes & Mauritz og de danske Jack & Jones og Jackpot har allerede meddelt at de stopper brugen af sandblæsning.

Læs mere…

 

postheadericon Danske virksomheder siger nej til sandblæsning

Dansk Supermarked som ejer butikskæderne Tøj og Sko, Føtex og Bilka. Samt tøjvirksomheden Five Units tager nu afstand fra brugen af sandblæsning og garanterer at den farlige produktionsform ikke vil blive brugt til deres jeans.

Læs mere…

 
Flere artikler...