postheadericon Grænseværdier sænkes for azo-farvestoffer

EU's Fødevareagentur (EFSA) har besluttet at anbefale at grænseværdierne sænkes for 2 azofarvestoffer og et tredje farvestof. Stofferne bruges hovedsageligt i slik og har sammen med et almindeligt brugt konserveringsmiddel vist sig at fremkalde adfærdsændringer hos børn i doser som børn ofte indtager.

- ”Det er selvfølgelig godt at grænseværdierne for disse tre stoffer sænkes, men samtidig noget beskæmmende når de burde forbydes øjeblikkeligt. Det er fuldstændigt uanstændigt at tillade stoffer i fødevarer, der påvirker menneskers adfærd negativt, og det er grundlæggende helt uforståeligt, at det ikke allerede er stoppet politisk”, siger Klaus Melvin Jensen, kampagnleder i Aktive Forbrugere.

Læs mere…

 

postheadericon Søstrene Grene dropper azo!

Sammen med deres øvrige varer sælger Søstrene Grene en del slik og fødevarer i deres butikker. Søstrene Grene har nu meddelt Aktive Forbrugere at de dropper de sundhedsskadelige azofarvestoffer.

Læs mere…

 

postheadericon Gult er ikke altid cool!

Fødevaregrossisten System Frugt A/S dropper nu det sundhedsmæssig betænkelig farvestof Quinolingult (E104) i deres produkter. Beslutningen kommer efter en konstruktiv dialog med Aktive Forbrugere.

Læs mere…

 
Flere artikler...