postheadericon Apoteker udfaser hormonforstyrrende stoffer

Langt de fleste af Danmarks Apoteker udfaser brugen af de hormonforstyrrende konserveringsmidler parabener i deres egne babyplejeprodukter. Det meddeler indkøbsforeningen Apotekernes A.m.b.a. i et brev til forbrugerorganisationen Danmarks Aktive Forbrugere (DAF).

Læs mere…

 

postheadericon Natusan dropper butylparaben

Producenten af Natusan babyplejeprodukter SCA hygiejne har besluttet at fjerne det hormon- forstyrrende konserveringsmiddel butylparaben fra deres produkter i Danmark.

- "Vi er glade for at SCA Hygiejne fjerner den værste af parabenerne. Men vi er uforstående over for at de fortsætter med at bruge andre hormonforstyrrende konserveringsmidler i deres produkter", siger Jeppe Juul kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) I forskellige Natusan produkter vil fortsat man fortsat kunne finde propylparaben, methylparaben og ethylparaben.

- "DAFs kampagne mod parabener i babyprodukter vil fortsætte. Kampagnen vil fremover også fokusere på andre babyplejeprodukter som indeholder parabener fx Apotekerens", siger Jeppe Juul.

 

postheadericon Matas dropper to parabener

Matas kæden har besluttet at droppe brugen af de to parabener buthylparaben og propylparaben (incl. deres isomerer) i deres egne Matas produkter.

Læs mere…

 
Flere artikler...