postheadericon Hormonkemi til babyer på apotekerne

Forbrugernes tillid til de produkter de kan købe på apoteket er stor. Men i nogle tilfælde fuldstændig ubegrundet. Således kan man i apotekerkæden Dit Apotek* købe produkter speciallavet til babyer der indeholder konserveringsmidler af gruppen parabener, der er hormonforstyrrende og allergifremkaldende.

Læs mere…

 

postheadericon Forbrugernes Hus og McDonald's

Statens Forbrugernes hus har for 125.000 kr. udarbejdet magasinet "MÆT" for burgerkæden McDonald's. Magasinet omhandler sund ernæring og McDonald's.

- "Magasinet kommer som en del af McDonald's forsøg på at relancere sig som mere sund fastfood kæde, og dermed er en statslig institution en del af en kommerciel markedsføringskampagne, der skal fastholde kunder til en kæde der har ernæret sig ved at gøre mennesker fede", siger Kampagneleder Jeppe Juul fra Danmarks Aktive Forbrugere (DAF). 

Læs mere…

 

postheadericon Fakta om parabener

Hvad er parabener?

Parabener er en gruppe af konserveringsmidler, som bl.a. findes i en lang række fødevarer, medicinske præparater og kosmetiske produkter. De er estere (kemiske forbindelser) af p-hydroxybenzosyre og alkoholer, og syren og størstedelen af dens estere findes naturlig som pigment i en del planter. I den syntetiske fremstilling af estrene bruges benzosyre og karbolsyre med alkoholer, og typen af alkohol brugt under fremstillingen har givet de forskellige parabener deres navn (1,2). Parabener hører til blandt de hyppigst anvendte konserveringsmidler. Fx har en tidligere stikprøve af en gruppe kosmetiske produkter til påførsel vist, at 99% af produkterne indeholdt en eller flere parabener (3).

Parabener dræber eller hæmmer tilvæksten af et bredt spektrum af bakterier, gær- og mugsvampe. Som regel tilsættes produkterne en blanding af flere forskellige typer parabener, for at konservere så effektivt som muligt (1,2).

Læs mere…

 
Flere artikler...