postheadericon OTA Solgryn nu uden stråforkortere

OTA Solgryn, vil fremover ikke være behandlet med stråforkortningsmidler. Producenten Quaker Oats har taget beslutningen, efter at Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) i sommeren 2001 afslørede at produkter indeholdt store mængder af stråforkortning midlet Chlormequat. I løbet af efteråret 2001 har DAF løbende ført en konstruktiv dialog med Quaker Oats om problemerne med stråforkortere.

Læs mere…

 

postheadericon Fokus på giftrester i mandariner og clementiner

 Glædelig Jul - med sprøjtegiftrester i 97% af stikprøverne på clementiner og mandariner. 97% af de stikprøver, myndighederne har foretaget på ikke-økologiske clementiner og mandariner i 1999 og 2000, indeholdt sprøjtegiftrester. Ser man på indholdet af sprøjtegiftrester fra 1990 til 2000 har over 60% af samtlige undersøgte clementiner og mandariner indeholdt sprøjtegiftrester. Det kan ikke forventes, at det vil blive bedre i 2001.

Læs mere…

 

postheadericon Møde om stråforkortningsmidler og OTA solgryn

Producenten af Ota Solgryn Quaker Oats og den grønne forbrugerorganisation Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) har på et møde diskuteret problemstillingen omkring stråforkortningsmidlet chlormequat.

- "De sidste måneder har været rig på omtale af Ota Solgryn i medierne. Næsten al omtalen har handlet om fundet af rester af stråforkortningsmidlet chlormequat. Quaker Oats forstår kun alt for vel de bekymringer, som den megen omtale har givet anledning til hos både forbrugere og detailhandel", siger adm. direktør Hans Blomgren, Quaker Oats Scandinavia.

Læs mere…

 
Flere artikler...