postheadericon Fokus på giftrester i mandariner og clementiner

 Glædelig Jul - med sprøjtegiftrester i 97% af stikprøverne på clementiner og mandariner. 97% af de stikprøver, myndighederne har foretaget på ikke-økologiske clementiner og mandariner i 1999 og 2000, indeholdt sprøjtegiftrester. Ser man på indholdet af sprøjtegiftrester fra 1990 til 2000 har over 60% af samtlige undersøgte clementiner og mandariner indeholdt sprøjtegiftrester. Det kan ikke forventes, at det vil blive bedre i 2001.

Læs mere…

 

postheadericon Møde om stråforkortningsmidler og OTA solgryn

Producenten af Ota Solgryn Quaker Oats og den grønne forbrugerorganisation Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) har på et møde diskuteret problemstillingen omkring stråforkortningsmidlet chlormequat.

- "De sidste måneder har været rig på omtale af Ota Solgryn i medierne. Næsten al omtalen har handlet om fundet af rester af stråforkortningsmidlet chlormequat. Quaker Oats forstår kun alt for vel de bekymringer, som den megen omtale har givet anledning til hos både forbrugere og detailhandel", siger adm. direktør Hans Blomgren, Quaker Oats Scandinavia.

Læs mere…

 

postheadericon Fødevareministeren foreslår øget gen-mærkning

Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) - er begejstret for at Fødevareminister Ritt Bjerregaard nu foreslår at kød fra dyr, der er fodret med gensplejset foder også skal mærkes.

- "Det er glædeligt at Ministeren mener, at forbrugerne skal kunne til eller fravælge gensplejsning som produktionsmetode - uanset hvordan det indgår i produktet", siger Jeppe Juul, Kampagneleder i DAF. Organisationen har igennem flere år efterlyst en sådan mærkning, så det ligesom med økologiske varer er processen, der mærkes for, og ikke hvad produktet indeholder.

- "Størstedelen af forbruget af gensplejsede afgrøder går ikke til menneskeføde, men til dyrefoder. Derfor er det også vigtigt at forbrugerne i fremtiden får mulighed for også at til eller fravælge animalske produkter, der er fodret med gensplejset foder", siger Jeppe Juul. 

Forbrugerorganisationen håber nu af den danske Fødevareministers holdning med tiden vil vinde indpas i EU, så reglerne kan laves om til gavn for forbrugerne.

 
Flere artikler...