postheadericon Klimaet tabte

Isbjoern 550Folketingets aftale om en strategi for solcelleanlæg, indfører en reelt en ny afgift på privat produceret solcellestrøm. Det betyder en afgørende forringelse for de private elforbrugere, som gerne vil bidrage til at begrænse CO2 udslippet ved at sætte solceller på deres tage.

Aktive Forbrugere mener aftalen i sidste ende vil skade klimaet.

Læs mere…

 

postheadericon Fuld sol over Danmark

kyoto graesmarken borup 550Aktive Forbrugere er blandt de organisationer, der anbefaler, at udbygningen af solcelleanlæg fortsætter med uformindsket styrke. En langsigtet strategi skal gavne samfundsøkonomien, miljøet og beskæftigelsen.

Fortsæt udbygningen af solcelleanlæg med uformindsket styrke, så energi fra solceller i 2020 udgør 5 procent af landets samlede el-forbrug stigende til 12 procent i 2035. Sørg for at de forskellige typer solcelleanlæg behandles forskelligt. Nøjagtigt som det sker på vindmølleområdet. Og sidst, men ikke mindst, investeringer i solcelleanlæg skal være tjent hjem på under 10 år, og med en forretning på mindst fem procent over 20 år.

Læs mere…

 

postheadericon En sky for solen?

De private danske solcelleanlæg producerer allerede nu 200 megawatt el og sparer klimaet for forureningen fra en mængde beskidt kulstrøm. 

Alligevel vil Klimaministeren nu indføre en skat på el fra private solcelleanlæg. Men er det virkelig en god ide, hvis vi vil have flere til at bruge vedvarende energi og dermed bidrage til at løse klimaproblemerne?

Læs mere…

 
Flere artikler...