postheadericon Samme fremgangsmåde som sidste år

Vores fødevaremyndigheder har lige inden nytår udgivet deres årlige rapport om sprøjtegiftrester i vores fødevarer. Det er ikke ligefrem munter læsning. Raporten viser bl.a., at der er flest sprøjtegiftrester i konventionelt dyrket frugt fra lande udenfor EU, hvor der er fundet sprøjtemiddelrester i hele 71% af prøverne. I frugt fra EU-landene nu også godt med, for her er der fundet sprøjterester i 66%, mens tallet for danske konventionelle frugter "kun" er på 38,5%.

Læs mere…

 

postheadericon Kims anmeldt for vildledning

kims american grill 550Chipsproducenten Kims A/S markedsfører deres "Kim's American Grill" kartoffelchips med anprisningen: "Ingen smagsforstærkere" . Dette på trods af at det fremgår af både ingredienslisten og Kims hjemmeside at produktet indeholder gærekstrakt, som netop har et højt indhold af smagsforstærkeren mononatriumglutaminat (E631).

Aktive Forbrugere har derfor anmeldt Kims A/S til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

Læs mere…

 

postheadericon Juleaktioner oplyser om H&Ms sultelønninger

HM PriceTag 12122012 CPH 1 550Europæisk kampagne sætter i december fokus på de sultelønninger, der betales til de fattige Cambodjanske tekstilarbejdere, som syr tøj for H&M. Det sker med falske tøjmærker i butikkerne, facebook-kampagne og gadeaktioner med julemænd.

Forbrugerorganisationen Aktive Forbrugere er en del af kampagnen, som koordineres af den internationale Clean Clothes Campaign og som finder sted i mere end 10 lande, bl.a. Schweiz, Danmark, Sverige, Polen og Holland.

Lønnen for arbejderne i Cambodja er på 475 kr. om måneden, hvilket betyder at arbejderne ofte lider af underernæring. Alene I 2011 besvimede over 2400 arbejdere i Cambodja på grund af underernæring og overanstrengelse. Lønnen udgør normalt mellem 1 og 3% af prisen på tøjet i butikkerne.

Læs mere…

 
Flere artikler...