postheadericon Knorr vildleder igen om smagsforstærkere

fond du chef 800Det internationale fødevaremærke Knorr vildleder igen forbrugerne omkring den udbredte brug af smagsforstærker i deres produkter. Denne gang drejer det sig om produktserien FOND "DU CHEF" (Kokkens fond) som anprises som værende uden tilsatte smagsforstærkere, selvom den er tilsat gærekstrakt, som netop har et højt indhold af smagsforstærkeren mononatriumglutaminat.

Knorr har tidligere benyttet samme vildledende markedsføring for deres pulversaucer og lasagneprodukter, men ændrede markedsføringen efter en anmeldelse fra Aktive Forbrugere.

Læs mere…

 

postheadericon Mere end bare billige priser

Man siger at bedst og billigst er det vi forbrugere vil have. Det lyder godt, men desværre er det langt fra altid at virkeligheden kan levere begge ting på samme tid. Afskaffelsen af lukkeloven har muligvis givet lavere priser, men til gengæld betydet færre butikker, lave service og dårlige udvalg.

Læs mere…

 

postheadericon Samme fremgangsmåde som sidste år

Vores fødevaremyndigheder har lige inden nytår udgivet deres årlige rapport om sprøjtegiftrester i vores fødevarer. Det er ikke ligefrem munter læsning. Raporten viser bl.a., at der er flest sprøjtegiftrester i konventionelt dyrket frugt fra lande udenfor EU, hvor der er fundet sprøjtemiddelrester i hele 71% af prøverne. I frugt fra EU-landene nu også godt med, for her er der fundet sprøjterester i 66%, mens tallet for danske konventionelle frugter "kun" er på 38,5%.

Læs mere…

 
Flere artikler...