postheadericon Samme fremgangsmåde som sidste år

Vores fødevaremyndigheder har lige inden nytår udgivet deres årlige rapport om sprøjtegiftrester i vores fødevarer. Det er ikke ligefrem munter læsning. Raporten viser bl.a., at der er flest sprøjtegiftrester i konventionelt dyrket frugt fra lande udenfor EU, hvor der er fundet sprøjtemiddelrester i hele 71% af prøverne. I frugt fra EU-landene nu også godt med, for her er der fundet sprøjterester i 66%, mens tallet for danske konventionelle frugter "kun" er på 38,5%.

Læs mere…

 

postheadericon Kims anmeldt for vildledning

kims american grill 550Chipsproducenten Kims A/S markedsfører deres "Kim's American Grill" kartoffelchips med anprisningen: "Ingen smagsforstærkere" . Dette på trods af at det fremgår af både ingredienslisten og Kims hjemmeside at produktet indeholder gærekstrakt, som netop har et højt indhold af smagsforstærkeren mononatriumglutaminat (E631).

Aktive Forbrugere har derfor anmeldt Kims A/S til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

Læs mere…

 

postheadericon Monopoler koster kassen

Det er ikke nogen hemmelighed at det er dyrt at være forbruger i Danmark. Faktisk er det langt dyrere end det burde være. Konkurrencen på det danske marked er nemlig alt for svag og priserne ligger derfor blandt de højeste i EU. Danmark bør være bedre til at gribe ind overfor fordyrende monopoler.

Læs mere…

 
Flere artikler...