postheadericon Modefirmaer ønsker forbud mod sandblæsning

Store internationale modefirmaer som H&M, Levi´s og danske Bestseller har sammen med Det internationale forbund for arbejdere i tekstil-og lædervareindustrien (ITGLWF) udsendt en fælles appel om et globalt forbud mod sandblæsning af jeans.

Sandblæsning af jeans foregår ved at sand under højt tryk blæses mod stoffet, hvilket giver stoffet et afbleget og slidt udseende. Sandblæsning kan være ekstremt farligt for sandblæsningsarbejdernes helbred hvis det ikke foretages under sikre forhold.

Læs mere…

 

postheadericon Elendige forhold i tøjindustrien

syersker_260Arbejdsforholdene i den asiatiske tekstilindustri er elendige. Arbejderene betales ofte regulære sultelønninger og fagforeningerne undertrykkes. Ligeledes er der eksempler på at arbejderne skal betale for deres eget drikkevand og at de kvindelige arbejdere tvinges til at tage en graviditetstest - er de gravide, mister de deres job

Det og meget mere dokumentere en ny undersøgelse foretaget af den internationale sammenslutning af tøjarbejdere, ITGLWF. Undersøgelsen fokuserer på arbejdsforholdende i 83 tøjfabrikker i Sri Lanka, Filippinerne og Indonesien, som tilsammen beskæftiger mere end 100.000 arbejdere.

Læs mere…

 

postheadericon Kend dine passager-rettigheder

Her et år efter at den islandske askesky sendte den europæiske lufttrafik til tælling og bl.a. lukkede Kastrup lufthavn i 5½ døgn er der stadig mange der ikke kender deres rettigheder som flypassager.  Aktive Forbrugere benytter lejligheden til at starte en kampagne som sætte fokus på de konkrete rettigheder man har som flypassager i Europa.

Læs mere…

 
Flere artikler...