postheadericon Aktivister arresteret og chikaneret

Tøj- og tekstilarbejderene i Bangladesh har i løbet af sommeren demonsteret mod urimelige lave mindstelønninger.

I mange år har mindstelønnen i Bangladesh ligget på 1662 taka (140 kr.) hvilket har den noget tvivlsomme ære at være den laveste industrimindsteløn i verden. Regeringen i Bangladesh har tilbudt at hæve lønnen til 3000 taka (250 kr.). Men dette ligger stadig meget langt under hvad der er nødvendigt for at det gøre det muligt for arbejderne at leve et ordentligt liv med råd til bolig, mad og skolegang til børnene. Reelt lever tekstilarbejderne i Bangladesh i konstant fattigdom. Arbejdernes har krævet en mindsteløn på 5000 taka (420 kr.)

Regeringen i Bangladesh har slået hårdt ned på demonstranterne og benyttet lejligheden til at udstedt arrestordre på en række menneske- og arbejdstagerrettighedsaktivster. Især det international anerkendte Bangladesh Center for Worker Solidarity (BCWS) er blevet hård ramt.

Læs mere…

 

postheadericon Endnu en bøde til Danone

Den globale fødevaregigant Danone har fået en bøde på 20.000 kroner af Fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring af mælkeproduktet Danonino.

Sagen blev taget op efter at Aktive Forbrugere i november 2009 anmeldte Danone.

Danonino er en slags dessert eller slik som markedsføres som sundt for børn, men som indholder langt mere sukker og fedt end de officielle kostråd anbefaler.

Læs mere…

 

postheadericon Azofarvestoffer skal mærkes

Den 20. juli 2010 træder nye EU-regler om mærkning af de sundhedsskadelige azofarvestoffer i kraft. Det betyder, at fødevarer som indeholder de fem mest brugte azofarvestoffer, fremover skal mærkes med den ildevarslende sætning: 'Kan have en negativ indvirkning på børns aktivitet og koncentrationsevne'.

Læs mere…

 
Flere artikler...