postheadericon Sandblæsning af jeans dræber

Sandblæsning af jeans foregår ved at sand under højt tryk blæses mod stoffet, hvilket giver stoffet et afbleget og slidt udseende. Sandet indeholder bl.a. mineralet silicium, som giver et bedre resultat af sandblæsningen.

Når arbejdere i tøjindustrien arbejder med sandblæsning, vil de uundgåeligt komme til at indånde store mængder siliciumstøv, som kan give dem lungesygdommen silikose. Det er en uheldbredelig sygdom som bl.a. medfører åndenød, hoste og feber. I de sene stadier er sygdommen invaliderende og ofte dødbringende.

Læs mere…

 

postheadericon Cambodiansk fagforeningsleder arresteret

Aktive Forbrugere og Clean Clothes Campaign er dybt bekymret over sikkerheden for de cambodianske fagforeningsledere.

Den 18. november blev Sous Chantha, fagforeningsleder fra Coalition of Cambodian Apparel Workers Democratic Unions (C.CAWDU) arresteret og sigtet for narkohandel. Sigtelsen som menes at være på et falsk grundlagt, blev foretaget for at forhindre hans fagforeningsaktiviteter. Sous Chantha risikerer 2 til 5 år i fængsel.

C. CAWDU organiserede en landsdækkende strejke for højere lønninger i september 2010. Den førte til massefyringer af medlemmerne af fagforeningen og snesevis af retssager mod fagforeningsledere. Dags dato er 379 arbejdere fra 18 virksomheder stadig fyret. Deres familier er uden indkomst. De kan ikke betale for mad og husleje og risikerer nu at blive smidt ud af deres hjem.

Læs mere…

 

postheadericon Kræver handling fra fødevareministeren

En test fra Aktive Forbrugere afslører at en lang række brød og melprodukter indeholder stråforkortningsmider. Forskere har i årevis mistænkt stråforkortere for at være skyld i bl.a. mænds dalende sædkvalitet.

Aktive Forbrugere kræver nu at Fødevareminster Henrik Høegh tager initiativ til at få fjernet stråforkortere fra brød og mel som sælges i de danske butikker.

Læs mere…

 
Flere artikler...